In 16 ianuarie 2020 a debutat initiativa , un proiect conceput pentru a creste nivelul de constientizare cu privire la poluarea cu plastic din Delta Dunarii si pentru a ^incuraja un comportament responsabil fata de consumul de plastic. Autorii acestei initiative civice sunt Alexandra Anghelache – graphic designer, Valentina Puzderca – interior architect, Laur Raboj – copywriter si Alexandru Gheorghe – landscape designer. Primul pas al echipei este o expozitie, un spatiu imersiv ce evoca spiritul Deltei de azi, o Delta ^in pericol de a fi sufocata de plastic.

De unde a pornit totul?
Cu totii ne aducem aminte de inundatiile din iunie 2019. Televiziunile au aratat imagini cu zecile de tone de plastic de pe Dunare, transportate de r^aurile iesite din matca. Peste 4,2 tone de plastic ajungeau zilnic ^in Delta Dunarii, cu destinatia Marea Neagra.

De ce 2469?
Un pet din plastic are nevoie de 450 de ani pentru a se dezintegra. Daca vrem ca toate peturile ajunse ^in Delta ^in 2019 sa se dezintegreze pe cale naturala, trebuie sa asteptam p^ana ^in 2469.

Spre ce ne ^indreptam?
Ne place sau nu, plasticul face parte din viata noastra, ^insa ce putem face este sa renuntam cel putin la obiectele din plastic de unica folosinta. ^In cadrul expozitiei, vizitatorii vor putea regasi c^ateva solutii simple prin care pot reduce consumul de plastic de zi cu zi.

2469_Delta Dunarii este un semnal de alarma, un orizont ^indepartat, dar care atesta capacitatea uriasa a plasticului de a otravi natura pe termen lung si fata de care trebuie sa luam atitudine.

Sanofi Romania sustine 2469_Delta Dunarii. Sanofi si-a asumat la nivel global angajamentul de a monitoriza si a limita impactul direct si indirect al activitatii si operatiunilor companiei asupra mediului. Strategia de mediu este exprimata ^in programul , care cuprinde ^intregul lant valoric al companiei. Acesta prevede obiective concrete de ^indeplinit p^ana ^in 2025 legate de: consumul de apa, gestionarea deseurilor – inclusiv reciclare, reutilizare si recuperare, biodiversitate, gestionarea ^intregul ciclu de viata al produselor si reducerea amprentei de carbon.

"Ne-am asumat un angajament ^in a reduce si recicla pasticul pentru un viitor mai bun pentru mediu si noi toti. Tocmai de aceea, Sanofi Romania s-a alaturat initiativei civice 2469_Delta Dunarii, care-si propune sa combata poluarea cu plastic a Deltei Dunarii, precum si consumul excesiv de plastic ^in activitatea noastra de zi cu zi”, a declarat Andreea Ivan, Head of Health, Safety & Environment Sanofi Romania si Moldova. "Aceasta conduita responsabila fata de mediu se reflecta, de asemenea, de la alegerea locatiei pentru sediul nostru ^intr-o cladire certificata LEED GOLD la politica de flota de masini, ^incurajarea colectarii separate la birou, parteneriate cu OTR-uri pentru reciclarea h^artiei si a plasticului. ^In 2019, Sanofi Romania a reusit eliminarea utilizarii plasticului de unica folosinta si facilitarea de alternative eco, iar angajatii au posibilitatea de a participa la traininguri si workshop-uri care au ^in vedere cei 3R ai ecologiei: reducerea consumului, reutilizare si reciclare”, a adaugat Andreea Ivan.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here