Solutie repelenta tantari; Sursa foto: University of California, Riverside

Vara e minunata. Doar ca vine cu t^antari. Din ce ^in ce mai multi si mai agresivi, ne avertizeaza mass-media. Exista solutii ^in comert, ^insa majoritatea sunt daunatoare pentru piele si natura.

Dupa 15 ani de diagnostice gresite, am alfat ca am alergie la ^intepaturile de t^antari. Sunt asadar dependenta de solutii repelente. Si cum majoritatea sunt pline de substante daunatoare pentru mediu si pentru piele, am cautat ceva natural. Am cumparat o solutie naturala din comert, ^in sticluta de metal. Dupa ce am terminat-o si m-am uitat pe ingrediente, mi-am dat seama ca as putea sa o fac singura. Asa ca am gasit acest , care m-a inspirat. Din disperare, am personalizat reteta: adica am pus de toate, netin^and cont de cum se combina, doar ca sa fiu sigura. Iata ce a iesit:

Reteta de solutie ^impotriva t^antarilor (repelenta)

Ingrediente:

  • uleiuri esentiale: 30 picaturi eucalipt, 30 picaturi lavanda, 30 picaturi citronella, 30 picaturi menta, 20 picaturi geranium, 10 picaturi cedar, 10 picaturi cuisoare, 4 picaturi rozmarin, 5 picaturi cimbru, 5 picaturi busuioc (nu trebuie puse toate, dar cele de la ^inceput sunt mai eficiente)
  • 300-500 ml de uleiuri neutre (cocos/migdale/masline)/ aloe vera gel sau apa (cel mai bine este sa folosim ulei, pentru a pastra proprietatile uleiurilor esentiale; daca doriti o solutie mai putin uleioasa, optati pentru aloe vera; apa functioneaza, dar fara a avea cele mai bune rezultate)
  • optional: doua linguri de otet de mere si doua linguri de alcool, daca nu folositi solutia pentru fata (eu nu folosesc)

Instructiuni:

Amestecati toate ingredientele si aplicati solutia cu ajutorul unei sticle cu pulverizator.

Costuri:

Solutia homemade poate fi chiar si de 10 ori mai ieftina dec^at cea naturala din comert (40 de lei pentru 100 ml fata de 6-24 de lei la solutia homemade 1, ^in functie de uleiul folosit ca baza – costuri ^in (eng); eu prefer aloe vera – cost 11 lei per 100 ml, deci de 4 ori mai ieftin)

^Inca un avantaj: de fiecare data c^and se termina, am ^in casa ingredientele pentru una noua. Sper sa va fie utila!

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here