Ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu, si presedintele AFM, Cornel Brezuica, au semnat luni, 26 august, un contract de finantare de 636 de milioane. Aceasta suma reprezent^and finantari pentru 33.000 de prosumatori (producatori de energie). Fiecare persoana fizica poate beneficia de un sistem fotovoltaic ^in valorea de 20.000 lei.

P Plus 2002 este unul dintre instalatorii cu care Administratia Fondului pentru Mediu va semna parteneriatul ^in acest program. Persoanele fizice care doresc sa beneficieze de finantari pentru instalarea de panouri fotovoltaice pot depunde solicitarile electronic.

P Plus 2002, companie care detine e-acumulatori.ro, unul din cele mai longevive magazine online de produse/echipamente electrice, estimeaza ^in 2019 o cifra de afaceri de 9,6 mil. lei (fara TVA), cu 20% mai mult fata de anul anterior. ^In 2018 compania a ^inregistrat o cifra de afaceri de 8 mil. lei fara TVA, cu 17% mai mult fata de 2017. Astazi, din portofoliul magazinului online fac parte 30.000 de produse, ceea ce ^ii confera pozitia de lider ^in ceea ce priveste gama de produse disponibile.

"Sistemele fotovoltaice pentru casa instalate ongrid reprezinta cea mai buna investitie care poate fi facuta de un proprietar de casa, deoarece durata de viata a unui sistem fotovoltaic este ^intre 25 si 40 de ani. Deteriorarea este minima (sub 0,6% pe an), deci dupa 25 de ani sistemul produce 80% energie. Panourile pentru o casa se instaleaza ^in aproximativ doua zile, depinde dec^at de complexa este lucrarea”, spune managerul P Plus 2002.

Panourile fotovoltaice se monteaza pe acoperis, fiind cuplate ^intre ele prin cabluri, care sunt apoi conectate cu un invertor amplasat ^in casa sau afara. Invertorul transforma curentul continuu ^in curent alternativ. "Daca produci 5 kilowati cu ajutorul panourilor fotovoltaice si consumul este de 3 kilowati restul de 2 kilowati se duc automat ^in retea. Invertorul se leaga la tabloul electric. Distribuitorul contractual de energie este obligat sa ^iti monteze gratuit contoarul care ^inregistreaza ce produci si ce consumi. La sf^arsitul lunii, c^and primesti factura va avea un cost mai mic: ai consumat energie de 100 lei si ai furnizat ^inapoi de 80 lei, deci platesti 20 lei”, explica Dan Tudose. 

Dan Tudose subliniaza ca atunci c^and construiesti o casa, trebuie avute ^in vedere multe lucruri, iar costul instalatiei de panouri fotovoltaice reprezinta mai putin de 5% din valoarea investitiei ^in casa. Panourile fotovoltaice asigura proprietarului casei independenta energetica  (70-80% din ce consuma vine din panouri) si ^in plus, este o investitie transmisibila. Daca vinde casa sau o lasa mostenire, urmatorul proprietar se va bucura de instalatia de panouri si de o economie importanta la factura de energie.

^In ultima perioada se observa o crestere a celor care doresc o c^at mai mare independenta energetica, de aceea aleg sa-si stocheze energia produsa ^in baterii speciale. Astfel ^in perioada ^in care nu produce energie la capacitate maxima – c^and este ceata, ploua, ninge sau noaptea – prosumatorul ^isi conecteaza consumatorii casnici la bateria de stocare.

Pretul energiei electrice s-a majorat ^in ultimii ani pe fondul lipsei de competitie din piata. ^In acest context, consumatorii se orienteaza acum spre solutii alternative, cum ar fi sistemele de panouri fotovoltaice. Acest lucru va genera o situatie delicata pentru furnizorii traditionali de utilitati, deoarece ei au obligatia de a conecta consumatorii si prosumatorii la reteaua publica de distributie de energie. 

"Ai probleme cu tensiunea? Rezolvam noi!”

E-acumulatori.ro este un business de familie, ^inceput ^in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Astazi, din portofoliul companiei fac parte 30.000 de produse, ceea ce ^ii confera pozitia de lider ^in ceea ce priveste gama de produse disponibile online. Printre brandurile aflate in portofoliu se numara Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. ^In 2018, E-acumulatori.ro a ^inregistrat o cifra de afaceri de 8 mil. lei fara TVA, cu 17% mai mult fata de anul anterior. Managerul companiei, Dan Tudose preocupat de noutatile din domeniul energiei regenerabile ^isi doreste sa aduca si ^in Rom^ania sisteme de ultima generatie din Europa: sisteme de energie regenerabila complexe, sisteme de iluminat inteligent, statii de ^incarcare casnice pentru masini electrice.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here