Imaginea apartine Zero Waste Europe, fiind preluata de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Pe 26 mai 2019 suntem chemati la urme pentru a ne alege viitori reprezentanti ^in Parlamentului European. Noii euro deputati ne vor reprezenta interesele ^in urmatorii cinci ani si vor influenta cine se va afla la c^arma Comisiei Europene.

^In prag de alegeri europarlamentare, UE se confrunta cu o serie de provocari sociale si de mediu, drept pentru care Zero Waste Europa a invitat viitorii factori de decizie sa ^isi asume obiectivul economiei circulare si al crearii unei societati cu zero deseuri.

^In ultimii cinci ani, UE a facut o serie de pasi ambitiosi ^in directia construirii unei societati durabile, prin adoptarea si a , precum si a directivei privind . Totusi, obiectivul economiei circulare, cu zero deseuri, ram^ane un obiectiv ^indepartat, Uniunea Europeana fiind, ^in acest moment, doar circa 12% circulara. UE are ^insa datoria morala de a termina ceea ce a ^inceput.

^In perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare din 2019 , ^in timpul mandatului 2019-2024, sa fim pionierii masurilor care sa faciliteze tranzitia Uniunii Europene catre o economie circulara.

Milioane de europeni au protestat pe strazi, ^in ultimii ani, cer^and o societate mai durabila. ^In ciuda sistemului care ^incurajeaza consumul iresponsabil si risipa, oamenii si-au exprimat preferinta, din ce ^in ce mai des, fata de solutii de tipul Zero Waste.

Ne angajam, asadar, sa punem ^in aplicare masurile care duc catre o economie circulara si catre atingerea obiectivului de zero deseuri si solicitam tuturor partidelor europene si candidatilor care vor fi alesi sa se alature acestui angajament.

Europa pe care ne-o dorim este una care pastreaza si protejeaza resurse planetei, gener^and locuri de munca sustenabile, sporind rezistenta comunitatilor omenesti si sustin^and justitia ecologica.

Din acest motiv, ne angajam:

Imaginea apartine Zero Waste Europe, fiind preluata de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Eurodeputatul rom^an, Adina Valean, s-a alaturat initiativei de mai sus. Acest angajament a fost primit cu entuziasm si de catre ceilalti eurodeputati, care s-au aratat dornici sa lucreze ^impreuna pentru a construi o Europa fara deseuri.

Imaginea apartine Zero Waste Europe, fiind preluata de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Articolul original a fost scris ^in limba engleza si poate fi consultat aici: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/.

Articolul precedent
Articolul urmator
Andreea Leonte este cercetator si consultant juridic ^in domeniul legislatiei de mediu. Vorbeste fluent engleza, mandarina si franceza. Domeniile sale de interes sunt economia circulara si regenerarea urbana.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here