Zilele acestea are loc Pelicam, singurul festival de film documentar de mediu din Rom^ania. Vom fi si noi pe acolo, mai pregatiti ca oric^and sa urmarim ultimele productii ^in domeniu si sa demonstram ca exista participanti sustenabili.

Vom veni la Pelicam cu car-sharing. Vom lua cu noi cani, farfurii si tac^amuri reutilizabile, paie din inox, sticle reutilizabile, niste batiste din bumbac, sacose de p^anza, sapun fara ambalaj, periute din bambus, pasta de dinti, crema si deodorant din productie proprie, dischete demachiante reutilizabile, protej-slipuri reutilizabile, cupa menstruala si cine mai stie ce alte obiecte durabile. Stim ce veti zice: "Ete f^as! treburi din astea de activisti de mediu extremisti, cu figuri de zero wasteri. Si mai exact cu ce ne ^incalzeste pe noi asta?”

Pai probabil va va ^incalzi mai putin ^in viitor, caci orice gest ^in directia sustenabilitatii ^inseamna o lupta mica ^impotriva schimbarilor climatice. Iar noi am decis sa ne laudam cu ce facem pentru ca, fara ajutorul vostru, rezultatul va fi unul limitat. Singuri, am fi ca o micro-particula ^in supa de plastic care pluteste ^in deriva ^in ocean si omoara anual milione de vietuitoare. ^Insa ^impreuna, am putea avea un impact notabil. Asadar, iata ce va propunem:

Daca vii la Pelicam, ia cu tine o cana sau un pahar reutilizabil. Astfel, vei evita sa trimiti la groapa de gunoi, ^in natura sau la reciclare c^ateva pahare de unica folosinta. Mai mult, ^ii vei ajuta pe organizatori sa realizeze ce si-au propus: sa aiba cea mai eco editie de p^ana acum.

Evident, daca te simti curajos, poti adauga un tac^am, o farfurie si orice alt obiect reutilizabil si sustenabil de care crezi ca vei avea nevoie. Cu alte cuvinte, vei salva niste vieti de pasari si pesti, vei polua mai putin si te vei simti mai putin vinovat. Nu-i rau, nu?

^Insa beneficiile continua. Daca vei lua cu tine unul sau mai multe obiecte reutilizabile si le vei posta pe pagina , vei putea c^astiga premii care te vor ajuta sa fii mai zero waste sau sa ^iti ajuti prietenii sa adopte si ei acest stil de viata. Deocamdata, punem la bataie:

  • 3 sticle reutilizabile oferite de Greenpeace
  • 3 sacose din bumbac oferite de Atelierul de p^anza
  • 3 batiste din bumbac oferite de Altruist

Le vom darui celor care posteaza pe pagina acestui eveniment fotografii cu ceea ce vom considera noi a fi:

  • cel mai variat kit zero waste
  • cel mai sustenabil kit zero waste
  • cel mai frumos kit zero waste

Daca ai o initiativa care militeaza pentru tranzitia spre o economie circulara sau pur si simplu crezi ^in idee, te invitam sa ne sustii, printr-un share. Pentru a creste miza premiilor si, totodata, impactul campaniei, primim donatii de obiecte durabile si sustenabile, pe care sa le oferim ulterior celor care participa la campanie. Pentru orice tip de sustinere, asteptam un mesaj pe adresele: valentin@valvegan.ro sau irinabreniuc@gmail.com. Multumim!

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here