Fundatia Vodafone Rom^ania a lansat o noua editie de finantare a programului "Fondul pentru fapte bune”, suma totala alocata ^in 2019 fiind de 920.000 de lei. ^Inscrierea proiectelor se face online, la adresa http://finantare.fundatia-vodafone.ro/. Tot pe aceasta pagina sunt disponibile si informatii privind procesul de ^inscriere, regulamentul, formularul de ^inscriere, precum si calendarul complet al  rundei de finantare. Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 13 februarie 2020.

"Fondul pentru fapte bune” este un program derulat la nivel national, adresat organizatiilor neguvernamentale din Rom^ania care dezvolta proiecte ^in domeniul serviciilor sociale, precum cele pentru copii si tineri din medii defavorizate, v^arstnici aflati ^in dificultate, persoane cu dizabilitati, victime ale violentei domestice. Finantarea se acorda ^in urma analizarii proiectelor propuse, iar suma oferita unui proiect poate ajunge p^ana la 190.000 de lei. ^In functie de complexitatea acestuia, Fundatia Vodafone Rom^ania ^isi rezerva dreptul de a decide valoarea sumei oferite ONG-urilor pentru finantarea fiecarui proiect selectat.

De la lansarea programului "Fondul pentru fapte bune”, ^in 2013, si p^ana ^in prezent, Fundatia Vodafone Rom^ania a acordat finantari ^in valoare totala de aproximativ 7 milioane de lei pentru 35 de proiecte derulate prin 30 de ONG-uri. Cele 5 proiecte din editia precedenta a programului s-au ^incheiat ^in august 2019, av^and un numar total de aproximativ 6.700 de beneficiari (copii, tineri si persoane cu dizabilitati).

"Fondul pentru Fapte Bune sustine proiecte care aduc schimbarea ^in comunitatile defavorizate si ofera o sansa ideilor care ^imbunatatesc calitatea vietii oamenilor. ^In cadrul rundei de anul acesta, ne propunem sa sustinem exclusiv proiecte din sfera incluziunii si protectiei sociale, pentru ca acest domeniu este puternic subfinantat, iar nevoia de servicii specifice este foarte mare”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Rom^ania.

Exemple de proiecte eligibile pentru finantare prin "Fondul pentru fapte bune” sunt: asigurarea serviciilor de asistenta sociala pentru persoanele vulnerabile, crearea accesului pentru persoanele cu dizabilitati, cresterea calitatii vietii v^arstnicilor, prevenirea abandonului familial, sprijin oferit victimelor violentei domestice, folosirea tehnologiei ^in domeniul serviciilor sociale.

Aplicatiile ^inscrise vor fi evaluate de o echipa formata din membri ai Fundatiei Vodafone Rom^ania, alaturi de consultanti externi. Jurizarea va tine cont de criterii precum relevanta proiectului (^in ce masura raspunde unor nevoi reale ale comunitatii), impactul asociat (daca poate genera o schimbare semnificativa la nivel regional sau national, pentru un numar c^at mai mare de beneficiari) si sustenabilitate (daca proiectul poate continua si dupa ^incheierea finantarii primite).

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here