Conform scrisorii deschise primite de redactia noastra, propunerea Presedintelui PNL la conducerea ministerului Mediului este contestata de catre mai multe organizatii de mediu. Mai jos redam textul integral.

Stimate domnule Presedinte, Ludovic Orban,

Alianta Globala pentru Alternative la Incinerare si Energy Justice Romania ^isi exprima ^ingrijorarea cu privire la nominalizarea domnului Costel Alexe ^in functia de ministru al Mediului.

^In calitate de vicepresedinte ^in Comisia de Mediu din Camera Deputatilor, domnul Costel Alexe a sustinut o serie de amendamente care promovau solutii controversate, pe care o varietate de studii de specialitate le declara ineficiente si poluatoare, precum incinerarea deseurilor municipale.

Domnul Costel Alexe a ^inceput activitatea parlamentara ^in anul 2012. De-a lungul celor sapte ani ^in care a avut calitatea de deputat si membru ^in Comisia de Mediu, domnul Alexe s-a remarcat, ^in mod deosebit, prin absenta, lipsind la peste 50% dintre voturi, conform datelor publicate de cdep.ro.

Dintre initiativele legislative depuse, doar patru se refera la protectia mediului, iar dintre acestea trei au primit aviz negativ. ^In toata aceasta perioada a avut doar 12 interpelari cu privire la protectia mediului, o parte dintre ele repet^andu-se la o anumita perioada de timp.

Conform CV-ului publicat pe cdep.ro, domnul Alexe nu are activitate ^in domeniul protectiei mediului, ci ^in domenii precum administrare bugetara, realizarea de studii de piata, consiliere juridica si relatii cu publicul.

In opinia noastra, cartea de vizita a unui ministru al mediului ar trebui sa demonstreze o preocupare sustinuta cu privire la problemele de mediu si in niciun caz sustinerea unor initiative  controversate.

Va solicitam, ^in consecinta, sa dovediti responsabilitate politica fata de acest domeniu vital pentru Rom^ania si sa reevaluati propunerea de viitor ministru al Mediului.

Semnatari:

este o retea formata din 20 de  organizatii neguvernamentale si grupuri informale la firul ierbii, care sprijina comunitatile amenintate de incineratoare de deseuri, cu sau fara  recuperare de energie si depozite de deseuri. 

este cea mai mare alianta globala, formata din peste 900 de grupuri de actiune la firul ierbii, prezenta ^in 95 tari, inclusiv ^in Romania, care militeaza pentru stoparea incineratoarelor si promoveaza alternative sigure, sustenabile si echitabile. In ultimii 20 de ani, campaniile GAIA au dus la stoparea a peste a 150 de proiecte de incinerare, dintre care peste 80 doar ^in Europa.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here