PROIECT PILOT: Doar intre 9 si 14 iulie, clientii Carrefour Baneasa pot achizitiona fructe si legume cu PET-uri. Fiecare PET valoreaza un fruct sau o leguma!Plata cu PET-ul este un program pilot, de tip experiment, prin care Carrefour transforma PET-ul ^in moneda si ^incurajeaza un comportament responsabil.

Carrefour Rom^ania a lansat in 9 iulie, “Punem pret pe plastic”, un program de economie circulara adresat reducerii cantitatii de ambalaje din plastic si introducerii plasticului ^intr-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire si reciclare.

“Anul trecut, rom^anii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul statiilor SIGUREC din zonele Carrefour si au ales sa foloseasca 20 milioane de pungi biodegradabile. Avem motive sa credem ca suntem pregatiti, companii, autoritati si clienti sa luam plasticul ^in serios. Introducerea plasticului ^intr-un traseu circular, prin reciclare, refolosire  si reducere, este o mare oportunitate pentru Rom^ania, at^at din punct de vedere economic, c^at si pentru cresterea calitatii vietii rom^anilor.”, a declarat Jean Richard de Latour, CEO Carrefour Rom^ania.

Programul “Punem pret pe plastic” propune actiuni concrete si modele pentru a reduce, refolosi si recicla plasticul si alte deseuri, orientate at^at catre business, c^at si catre clienti si parteneri.

^In 2019, Carrefour introduce ^in premiera ^in Rom^ania doua campanii prin care ofera clientilor modalitati placute si usoare de a folosi plasticul ^intr-un mod responsabil:

  • Plata cu PET-ul: Un program pilot, de tip experiment, prin care Carrefour transforma PET-ul ^in moneda si ^incurajeaza un comportament responsabil. Astfel, ^intre 9 si 14 iulie, clientii Carrefour Baneasa pot achizitiona fructe si legume cu PET-uri. Fiecare PET valoreaza un fruct sau o leguma!
  • Vino cu caserola ta de acasa! – un program prin care clientii hipermarketurilor si supermarketurilor Carrefour pot achizitiona produse din zona de Gastronomie ^in propriile caserole. Compania ^incurajeaza astfel refolosirea produselor de plastic, pentru diminuarea consumului. Anul trecut, clientii Carrefour au folosit peste 5 milioane de caserole de plastic pentru zona de Gastronomie, caserole care devin de cele mai multe ori de unica folosinta.

^In ultimii 2 ani, actiunile Carrefour Rom^ania ^in directia introducerii plasticului ^intr-un traseu circular (reducere, refolosire, reciclare) au fost urmatoarele:

  • 125 de statii inteligente SIGUREC – ^in total, ^in cei 6 ani de la introducere (^in 2013), au fost colectate peste 9.000.000 de kilograme de deseuri (PET, sticla, aluminiu, carton, DEE)
  • Prezenta unei game extinse de produse biodegradabile, ^in toate hipermarketurile si supermarketurile – de la tac^amuri, la pungi si saci menajeri, Carrefour ofera clientilor alternative pentru consumul de plastic
  • Actiuni de educatie pentru clientii Carrefour si nu numai – ^In fiecare an, ^in toate orasele ^in care Carrefour este prezent cu statiile SIGUREC, retailerul a derulat campanii de constientizare si ^incurajare a colectarii selective dedicate consumatorilor, alaturi de autoritatile si partenerii locali, a lansat concursuri pe tema reciclarii ^intre magazine si a organizat vizite la statiile de reciclare din tara.
  • Colectare selectiva ^in birourile Carrefour Rom^ania
  • Carrefour a fost primul retailer care a introdus, ^in iunie 2018, punga biodegradabila de cumparaturi. P^ana acum, au fost folosite peste 23 de milioane de pungi biodegradabile.
  • Carrefour a fost primul retailer care a introdus sistemul de acceptare a produselor cu ambalaj reutilizabil cu retinere de garantie, ^in toate magazinele cu suprafata de peste 400mp.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here