^Incep^and cu data de 21 iunie, Bucurestiul va gazdui cea de-a patra editie a . Festivalul este organizat de Asociatia Veganilor din Rom^ania si de organizatia internationala ProVeg si se va desfasura pe durata a 3 zile, ^in curtea si gradina .

VegFest este festivalul tuturor celor interesati de impactul lor asupra acestei lumi, indiferent daca asta ^inseamna preocupari precum reducerea amprentei de carbon, sustenabilitate, reciclare, ecologie, protectia animalelor – mentioneaza de Facebook a evenimentului.

Festivalul se va desfasura pe durata a 3 zile, ^in perioada 21-23 iunie si se adreseaza tuturor persoanelor care sunt interesate de adoptarea unui stil de viata sanatos, sustenabil, cu o amprenta c^at mai redusa de carbon. Fiind cunoscut drept festivalul cu cea mai mica amprenta de carbon din Rom^ania, VegFest doreste sa contribuie la cresterea constientizarii asupra necesitatii folosirii responsabile a resurselor naturale, precum si asupra schimbarilor climatice.

Prima zi a festivalului va gazdui, printre altele, competitia "Vegan Burger Challenge”, unde c^astigatorii ultimelor 3 editii vor ^incerca sa obtina titlul de "Cel mai bun burger vegan”. Pe l^anga asta, publicul va fi invitat sa participe la diferite workshopuri de nutritie si sport, ateliere pentru copii, activitati de wellbeing si ateliere de gatit. ^In a treia zi vor fi organizate o conferinta despre agricultura bio, unde participantii vor discuta despre cum poate fi construita o comunitate ecologica, precum si un panel de discutii despre stilul de viata vegan la care vor participa medici nutritionisti, psihologi si artisti, si la care vor fi ^incurajate ^intrebarile din public.

Imaginea a fost preluata de pe: https://www.vegfest.ro

Participantii vor putea, astfel, sa afle mai multe detalii despre activitatea unor ONG-uri dedicate protectiei mediului ^inconjurator si a animalelor, si vor ^invata mai multe despre ce ^inseamna hrana sustenabila si consumul responsabil. ^Intruc^at VegFest are si o puternica latura ecologica, ^in cadrul festivalului va fi abordata si problema utilizarii ambalejor biodegradabile, reutilizabile si compostabile.

^In cadrul festivalului va exista si un t^arg cu diferite produse (alimentare, cosmetice, de curatenie etc) care nu au fost testate pe animale, precum si standuri de prezentare ale mai multor ONG-uri care lupta pentru recunoasterea si protejarea drepturilor animalelor.

VegFest va ajunge anul acesta la cea de-a patra editie, unde spera sa reuneasca c^at mai multi participanti, at^at persoane fizice, c^at si mici antreprenori, care sunt interesati sa exploreze noi oportunitati prin care pot creste sustenabil, protej^and animalele si mediul ^inconjurator.

Articolul precedent
Articolul urmator
Andreea Leonte este cercetator si consultant juridic ^in domeniul legislatiei de mediu. Vorbeste fluent engleza, mandarina si franceza. Domeniile sale de interes sunt economia circulara si regenerarea urbana.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here