Astazi este ultima zi ^in care va puteti ^inscrie la webinarul gratuit pe tema obtinerii compostul. Webinarul este organizat de catre reteaua internationala GAIA (Global Anti Incinerator Alliance) si va reuni experti de pe doua continente, din tari precum India, China si Statele Unite ale Americii.

Va puteti ^inscrie la acest webinar gratuit, care se va desfasura ^in limba engleza, d^and click .

Compostul este obtinut ^in urma procesului de descompunere aeroba sau anaeroba a deseurilor organice, precum resturile alimentare din bucatarie (fructe, legume, precum si alte alimente) sau biodeseurile din natura (frunze, iarba, crengi etc.).

Compostarea poate fi facuta at^at la scala industriala, c^at si ^in propria locuinta. ^In webinarul de m^aine, 19 iunie, invitati speciali din China, India si Statele Unite ale Americii vor ^impartasii din experienta lor, obtinuta la nivel national, cu privire la obtinerea compostului. Acestia vor prezenta diferite tehnici de compostare si vor oferi sfaturi utile persoanelor care doresc sa ^inceapa sa composteze acasa. La finalul prezentarilor va avea loc si o sesiune de ^intrebari si raspunsuri ^in care participantii vor putea adresa ^intrebari si solicita clarificari de la cei trei speakeri.

Imaginea a fost preluata de pe: https://www.biodynamics.com/blog/compost-and-biography

Rom^ania se afla abia la ^inceput de drum catre implementarea unui sistem care sa asigure colectarea separata, la sursa, a deseurilor. Lucrurile se misca, ^insa, destul de ^incet, drept pentru care eforturile fiecaruia dintre noi de a reduce cantitatea de deseuri pe care le generam sunt esentiale. Compostarea este una dintre modalitatile prin care cetatenii pot lua problema ^in propriile m^aini, ^incep^and sa separe resturile biodegradabile, organice de celelalte deseuri (reciclabile sau si mixte, reziduale), pentru a le transforma ulterior ^in compost.

Eforturile ^in acest sens sunt extrem de importante, ^intruc^at resturile organice (de bucatarie) reprezinta aproximativ 50% din totalul deseurilor menajere generate de fiecare dintre noi! Daca nu sunt tratate corespunzator, aceste biodeseuri, ^in urma procesului de descompunere, pot produce gaz metan, care este un gaz cu efect de sera de 20 de ori mai periculos dec^at dioxidul de carbon.

Asadar, pe 19 iunie, ora 15:00 (ora Rom^aniei), haideti sa ^invatam ^impreuna despre cum putem composta deseurile biodegradabile la noi acasa! Ne vedem la webinar!

Articolul precedent
Articolul urmator
Andreea Leonte este cercetator si consultant juridic ^in domeniul legislatiei de mediu. Vorbeste fluent engleza, mandarina si franceza. Domeniile sale de interes sunt economia circulara si regenerarea urbana.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here